Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αρχές του καλοκαιριού…


Μετά το Πάσχα ξεκινάν οι γιορτές και τα καλοκαιρινά πανηγύρια στην ορεινή Ελλάδα. Στο χωριό μας όπως κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, έτσι και φέτος γιορτάστηκε η Ανακομιδή Λειψάνων του Αγίου Θεόδωρου. 
Πρωί-πρωί το Σάββατο, αρκετοί Γαρδικώτες, ανέβηκαν μέχρι το ξωκλήσι του Αι Θόδωρου. Ο καιρός καλοκαιρινός. Λειτούργησε ο παπά-Γιάννης. Στο τέλος στον προαύλιο χώρο έγινε αρτοκλασία. 
Αρκετοί είναι αυτοί που ανέβηκαν για τις καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό μας. Μέχρι το τέλος του μήνα ελπίζουμε να έρθουν περισσότεροι μια και σε λίγες μέρες κλείνουν τα σχολεία. 
Φωτογραφίες – πληροφορίες: Τάσος Ζαχαριώτης

 -----//-----
Της Πεντηκοστής και 
του Αγίου Πνεύματος στο Γαρδίκι
Ποδηλάτες από τη Λαμία και τη Ν. Ιωνία Αττικής το Σάββατο και τη Κυριακή 22-23 Ιουνίου 2013 διοργανώνουν διήμερη εκδρομή, ποδηλατώντας στα  χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Το Σάββατο θα γίνει η διαδρομή: Γαρδίκι-Πλάτανος-Κυριακοχώρι-Αργύρια. Τη Κυριακή θα γίνει η διαδρομή: Κολοκυθιά -Μάρμαρα-Περιβολι-Νικολίτσι-Κυριακοχώρι-Πλάτανος-Γαρδίκι. (Δείτε ολόκληρη την διαδρομή εδώ: http://ridewithgps.com/routes/2567157). Συντονισμός-πληροφορίες: Κατερίνα Καλύβα (6984 475869)
Επίσης τη Κυριακή 23 Ιουνίου που είναι της Πεντηκοστής, θα βρίσκεται στο χωριό μας και συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ για να πάρει εικόνες από τις ομορφιές του χωριού μας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: