Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες


Όσοι έχετε πάει από το Γαρδίκι στη Στάγια σίγουρα θα θυμάστε το πέρασμα στο ποτάμι μας, στη Βίστριζα (τον Ίναχο), πάνω από τη παλιά στρατιωτική γέφυρα τύπου Belley. Καθώς το αυτοκίνητο περνούσε, έτριζε ολόκληρη, κομμάτια ολόκληρα έλειπαν από το δάπεδο, και κατέληγες στην άλλη πλευρά του ποταμού που συνήθως κινδύνευε να γκρεμισθεί το αυτοκίνητο από τι συνεχείς κατολισθήσεις και το «κόψιμο» του δρόμου.


Άσφαλτος δεν υπήρχε και η λάσπη έκανε τα λίγα μέτρα ανάβασης μέχρι τη Στάγια αδιάβατα. Κάθε τόσο ο δρόμος έκλεινε κι ο Δήμος έστελνε μια μπουλντόζα που απλώς έδιωχνε το λασπωμένο χώμα και δημιουργούσε ένα επικίνδυνο πέρασμα. (Κάντε κλικ ΕΔΩ και δέστε πως ήταν ο δρόμος)


Επιτέλους η περιφέρεια αποφάσισε να διαθέσει 80.000 € για το σημείο αυτό του δρόμου. Η γέφυρα έχει ήδη επισκευασθεί από πέρυσι. Έχει κατασκευασθεί καινούργια βάση, τοποθετήθηκε καινούργιο ξύλινο δάπεδο και πάνω απ’ αυτό λαμαρίνα για προστασία. Τώρα θα γίνει διαπλάτυνση και κατασκευή «σαρζανετιών», (δηλ. σκαλιών, με πέτρες & πλέγμα που γίνονται για τη στήριξη εδαφών που κατολισθαίνουν), στο κομμάτι αμέσως μετά τη γέφυρα. Εκεί θα δημιουργηθεί ένα πλάτωμα ώστε ο δρόμος να μην εφάπτεται στο βουνό που κατολισθαίνει. Στο πλάτωμα θα στρίβεις και θα ακολουθείς το δρόμο προς το χωριό. Πιθανόν να μειωθεί και η κλήση του δρόμου. Πριν από δύο μέρες, την Τετάρτη, ξεκίνησαν οι εργασίες. Το πόσο θα διαρκέσουν δεν μπορεί να υπολογιστεί. Ο δρόμος όμως θα είναι ανοικτός
Πληροφορίες-φωτογραφίες: Γρηγόρη Παπαγεωργίου
.
----//----

Τάκης Θ. Γαρδίκης
Πέθανε στην Αθήνα την Δευτέρα 10 Ιουνίου και τάφηκε στο Γαρδίκι ο δάσκαλος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μας Τάκης Θ. Γαρδίκης. Το blog μας συλλυπείται την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: