Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κάτω απ' τη Σαράνταινα


Του Αι Λιος, στις 20 Ιουλίου και γιόρταζαν οι γείτονες. Στο παλιό εκκλησάκι του Αι Λιά του Παλιοχωριού, που στέκεται στην είσοδο του χωριού, πάνω στο λόφο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαζεύτηκαν Παλιοχωριάτες, Γαρδικιώτες και Πουγκακιώτες. 
Λιγότερος κόσμος από άλλες χρονιές. Δύσκολοι καιροί. Τη λειτουργία τέλεσε ο παπά-Γιάννης που είναι και ιερέας του Γαρδικιού. Με το τέλος της λειτουργίας στο μικρό μαγαζάκι απέναντι από την εκκλησία σερβίρονταν ψητό αρνί, μπύρες κι αναψυκτικά. 
Ευχόμαστε του χρόνου να ξανανταμώσουμε με υγεία και περισσότερους προσκυνητές.
 ---------//----------


Οι φίλοι μας Πουγκακιώτες μας δείχνουν το δρόμο…
Όλοι μας βλέπουμε σκουπίδια στα ρέματα και στις πλαγιές και στις βρύσες του δάσους. Περνάμε δίπλα σε κατεστραμμένα παγκάκια, σπασμένες πόρτες και καθίσματα στο γήπεδο. Και περιμένουμε να διορθωθούν όλα αυτά, πληρώνοντας εργάτες, ο Δήμος, η Κοινότητα ή ο Σύλλογος. Προσπαθούν - κυρίως η Κοινότητα και Σύλλογος - αλλά δυστυχώς τα χρήματα δεν επαρκούν. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να πετάμε σκουπίδια παντού και να φθείρουμε δημόσιους χώρους. Κι έτσι τα πάντα βρωμίζουν και καταστρέφονται. Οι φίλοι και γείτονές μας Πουγκακιώτες μας έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα! 
Από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου οι Πουγκακιώτες και κυρίως νέοι με την προτροπή του Συλλόγου τους ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού στην είσοδο του χωριού στο ρέμα Καλαμίδας. Έγινε καθαρισμός της πέτρινης βρύσης και του γύρω χώρου, συντήρηση και αναμόρφωση στο κιόσκι και στα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν στον ίδιο χώρο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Αποφάσισαν επίσης τον Αυγούστου να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες κινήσεις για τις οποίες θα ενημερωθούν από διαδίκτυο.
ΜΠΡΑΒΟ στους γείτονες κι ας ελπίσουμε να τους μιμηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: