Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η γιορτή του Συλλόγου μας


Συμπληρώθηκαν 60 χρόνια φέτος από την ίδρυση του Συλλόγου μας (1954-2014). Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο, στο χωριό μας. Το Σάββατο 7 Ιουνίου τελέστηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι του νεκροταφείου του χωριού. Το απόγευμα ο εσπερινός έγινε στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, μια και την άλλη μέρα γιόρταζε.
Το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου, έγινε στον Άγιο Αθανάσιο αρτοκλασία. Αρκετός κόσμος είχε ανεβεί στο Γαρδίκι για το τριήμερο και βρέθηκε στην εκδήλωση. Επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειαρχής Στάικος και ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης. Στη συνέχεια στην αίθουσα του σχολείου όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Νικολοδήμος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.
Ακολούθησαν ομιλίες για την ιστορία του Συλλόγου μας από τον επί σειρά ετών, δάσκαλο του χωριού μας Βασίλη Μαλούκο και από τον Βασίλη Μπαρτσώκα. Στο τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες (έχει γίνει πλέον θεσμός για τον Σύλλογο, η απονομή πλακέτας…) σε παλιά μέλη του Συλλόγου και στον ιερέα του χωριού μας παπά Γιάννη Σουφλερό.
Στην πλατεία του Σταυρού ο Σύλλογος προσέφερε σ’ όλους όσους βρέθηκαν στη γιορτή, αναψυκτικά και τσίπουρο. Την φροντίδα του catering είχαν αναλάβει τα παιδιά του Ξενοδοχείου Ομιλαια. Το μεσημέρι κι αφού είχε τελειώσει η εκδήλωση ξέσπασε καταιγίδα με βροχή και χαλάζι.

----//---- 
Τα τελικά αποτελέσματα 
των εκλογών
Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου των Δημοτικών εκλογών 168 ψήφους πήρε ο Θύμιος Παπαευθυμίου και 68 ο Νίκος Τζιβελέκας. Δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια λοιπόν ο Θ. Παπαευθυμίου και Πρόεδρος της Κοινότητας ο Βαγγέλης Σκαρμούτσος. Τους ευχόμαστε υγεία, κουράγιο, δύναμη και ελπίζουμε να συνεχίσουν να βοηθούν το χωριό μας.

Στις Ευρωεκλογές επεκράτησε ο Συριζα με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία.
Φωτογραφίες: Ισμήνης Βασιλείου-Παναγιώτη Τσικριπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: