Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στις ομορφιές της Μακεδονίας

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο Γαρδικιώτες ξεκίνησε τη Παρασκευή (20 Ιουνίου) για μια τριήμερη εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία. Με ξεναγό τον πρόεδρο του συλλόγου μας, περνώντας από τα Τέμπη και την Κατερίνη, έφτασαν στη Βεργίνα όπου και θαύμασαν τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλιάδων.
Συνέχισαν προς την Έδεσσα, επισκεπτόμενοι την Βέροια και την Παναγία Σουμελά. Στην Έδεσσα, στην «πόλη των νερών» όπως αποκαλείται, γευμάτισαν στη Λέσχη Αξιωματικών της πόλης, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Μεραρχίας και θαύμασαν τους καταρράκτες.
Αργά το απόγευμα κατέληξαν στη Φλώρινα όπου και διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Φιλίππειον. Το Σάββατο (21/6) οι εκδρομείς αφού περιηγήθηκαν για λίγο στη πόλη της Φλώρινας, συνέχισαν την εκδρομή, και από το Πισσοδέρι κατέληξαν στις Πρέσπες.
Επισκέφτηκαν το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και την Βυζαντινή ομώνυμοι εκκλησία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφικό χωριό Ψαράδες για φαγητό. Το απόγευμα κατέληξαν στη Καστοριά. 
Έκαναν βόλτα με καραβάκι στη λίμνη, πήγαν στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας, περπάτησαν στη πόλη και κοιμήθηκαν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Λιμναίο».
Η Κυριακή (22/6) ήταν ημέρα επιστροφής. Περνώντας από τη σπηλιά του Δράκου με τους σταλακτίτες, σταμάτησαν στη Καλαμπάκα για φαγητό και επέστρεψαν στο χωριό το βράδυ.

Φωτογραφίες Ισμήνης Βασιλείου-Παναγιώτη Τσικριπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: