Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γαρδικιώτικα Αποκριάτικα γλέντια

Ένα χιονισμένο τριήμερο χάρηκαν όσοι βρέθηκαν στο χωριό μας τις Απόκριες. Τα πάντα ήταν ντυμένα στα λευκά. Το Σάββατο ο καιρός ήταν καλός. Με ήλιο και θερμοκρασία για πολλούς ήταν ευχάριστη η βόλτα από τη μια άκρη του χωριού μας ως την άλλη. Λίγοι ήταν δυστυχώς αυτοί που ανέβηκαν για να γιορτάσουν τις Απόκριες στο βουνό.
Τη Κυριακή ο καιρός άρχισε να χαλάει. Έτσι η κίνηση περιορίστηκε στις ταβέρνες και στο ξενοδοχείο, και βέβαια δίπλα στο αναμμένο τζάκι με μεζέδες και κρασί. Μερικοί κατηφόρισαν προς τη Λαμία όπου το βράδυ ήταν ο ετήσιος χορός του Συλλόγου της Λαμίας.
Καθαρά Δευτέρα με κρύο και βροχή. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Μακρακώμης με την Κοινότητα Γαρδικίου οργάνωσαν την γιορτή για τα κούλουμα. Μαζεύτηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου όπου προσφέρθηκαν νηστίσιμα, κρασί και αναψυκτικά.
Να ευχηθούμε του χρόνου 
να βρεθούμε περισσότεροι στο χωριό μας.*******
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι:
Πρόεδρος: Αθανάσιος  Νικολοδήμος
Αντιπρόεδρος: Κων/νος  Τσικριπής    
Γραμματέας: Ευαγγελία  Ρίζος
Ταμίας: Σπυρ. Τσιτούρας
Μέλη: Ιωάννης  Μενάγιας, Βασίλειος Ράγκος, Κων/να Τσαντζάλου

Αναπληρωματικά Μέλη  Ιωαν. Αναγνωστόπουλος, Δημ. Ραχούτης

*******
Ο χορός των Γαρδικιωτών της Λαμίας
Η οικονομική κρίση από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζει είναι η διασκέδαση. Είναι σ’ όλους γνωστές οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του Γαρδικιώτικου Συλλόγου της Λαμίας. Όμως παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου για οικονομική τιμή ο χορός δεν είχε την συμμετοχή άλλων παλιότερων χρόνων. Διαβάζουμε από το site του Συλλόγου:
«Λιγότεροι φέτος οι συγχωριανοί μας και οι φίλοι μας στον ετήσιο χορό μας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της αποκριάς, στις 22 Φεβρουαρίου, στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο αφού το γλέντι με το κέφι στο κατακόρυφο κράτησε ως το πρωί. Σε αυτό συνετέλεσε η ορχήστρα αποτελούμενη από το Σταύρο Τσαλάγκα, Λούλα Παππα, Ηλία Νιώρα και την παρέα τους με τους παραδοσιακούς, και όχι μόνο, σκοπούς αλλά και το πλούσιο μενού με άφθονα ψητά αρνιά, άφθονο κρασί και τσίπουρο. Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συγχωριανούς και τους φίλους μας για την παρουσία τους.  Και του χρόνου»
Εμείς ευχόμαστε του χρόνου να είναι για όλους καλύτερα τα οικονομικά και επανέλθει ο κόσμος στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: