Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ

του Ιωάννη Ε. Κορελη
Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε οι εκατό αποχρώσεις του πράσινου. Από το Βελούχι ως τα Βαρδούσια, όπου κι αν γύριζες το βλέμμα σου δεν υπήρχε σπιθαμή που να μην καλύπτονταν από πράσινο. Παρά το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν ανέβηκε κόσμος. Ευτυχώς το ξενοδοχείο ήταν σχεδόν γεμάτο από κόσμο που θα πήγαιναν σ’ έναν γάμο στα Πουγκάκια αλλά και από ανθρώπους που θα παρευρίσκονταν σ’ ένα μνημόσυνο στο Γαρδίκι.
Ο καιρός ήταν καλοκαιρινός αλλά το βράδυ χρειάζονταν ένα ελαφρύ μπουφάν. Γεμάτες από Γαρδικιώτες οι ταβέρνες του Βασιλείου και του Θέου. Ανοιχτά επίσης τα καφενεία του Στέλιου Μαντέ και του Ανέστη Φλέγκα. Έδωσαν ζωή στη στην πλατεία της Παναγίας.
Υποτονικές έως ανύπαρκτες οι συζητήσεις το Σαββατόβραδο για το δημοψήφισμα. Μάλλον αδιάφορα περνούσε στο χωριό μας, όλη αυτή η «διαμάχη» ανάμεσα στο Ναι και στο Όχι. Μια παρατήρηση μόνο. Καλό είναι όσοι εμπλέκονται με τα δημοτικά-κοινοτικά να μην παίρνουν μέρος σε κομματικές και εκλογικές διαδικασίες. Δεν βοηθάει το τόπο μας, αλλά και τους ίδιους. Για κάποιους έποικους προερχομένους από αθηναϊκά προάστια, που περιφέρονταν προτρέποντας τους συγχωριανούς μας για συγκεκριμένη επιλογή θα αναφερθώ άλλη στιγμή.
Το πρωί της Κυριακής κτύπησε η καμπάνα της Παναγίας για την Κυριακάτικη λειτουργία. Ήδη είχε ανοίξει το εκλογικό κέντρο στο σχολείο και είχε αρχίσει η ψηφοφορία. Παρά τον καλό καιρό η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Τελικά ψήφισαν 221. Το βράδυ το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο χωριό μας ήταν 134 OXI και 87 NAI. Τα αποτελέσματα του Δήμου Μακρακώμης ήταν ΝΑΙ 4.031 (41,75%) και ΟΧΙ 5.623 (58,25%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: