Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τα καλοκαιριάτικα πανηγύρια μας

Το Σάββατο 25 Ιουλίου έβρεξε. Και συνήθως ο καιρός στα βουνά μας ακόμη και το καλοκαίρι αργεί να ζεστάνει. Παρ’ όλα αυτά η επόμενη μέρα ξημέρωσε με καλό καιρό. Κυριακή 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής κι όπως κάθε χρόνο ανηφόρησαν προς το ξωκλήσι οι κάτοικοι του Γαρδικιου, αλλά κι από αλλού για να προσκυνήσουν την χάρη της. Την λειτουργία τέλεσε ο παπά-Γιάννης και τελειώνοντας οι προσκυνητές κάθησαν κάτω απ’ τα πανύψηλα έλατα. 

Ο Σύλλογος της Λαμίας είχε φροντίσει να υπάρχει ορχήστρα η οποία αποτελούνταν από τους Δημήτρη Χαντζή, Μαρ. Σαρημιχαηλίδη, Νεκτάριο Παπαγεωργίου, Γιάννη Σούλτη και Φώτη Γαρουφαλλιά. Προσέφερε τσίπουρο και λουκούμι και στο πέτρινο κιόσκι μπορούσε να προμηθευτεί ο κόσμος σουβλάκια, λουκάνικα, παγωμένη μπίρα και αναψυκτικά. Ο χορός ξεκίνησε με τη χορευτική ομάδα του συλλόγου και συνεχίστηκε με κέφι απ’ όλους του παρευρισκόμενους μέχρι στις 5:00 το απόγευμα. Και του χρόνου λοιπόν και μπράβο στον Λαμιώτικο Σύλλογο για την πολύ καλή οργάνωση.

---//---


Ένα κερί στον προστάτη - Άγιο της περιοχής μας  

Η πιο παλιά εκκλησία, ένα πραγματικό στολίδι του τόπου μας, Αι Λιας του Παλιοχωριού γιόρτασε στις 20 Ιουλίου. Λειτούργησε ο αγαπητός σε όλους μας παπά-Γιάννης. Αρκετός κόσμος. Όχι μόνο Παλιοχωριάτες αλλά και Πουγκακιώτες, Γαρδικιώτες και Καναλιώτες ήρθαν για να ανάψουν ένα κερί στον προστάτη-Άγιο της περιοχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: