Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Πριν από το Πάσχα…

Βαρύς ο Χειμώνας φέτος. Μέχρι τις αρχές του Μάρτη στο χωριό μας χιόνιζε. Τη Παρασκευή πριν το τριήμερο των Απόκριων, το χιόνι έκανε πολλούς Γαρδικιώτες να αναβάλουν την άνοδό τους στο χωριό μας. Παρ’ όλα αυτά με τη φροντίδα της Κοινότητας και του Συλλόγου τη Καθαρή Δευτέρα μαζεύτηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο χωριό και γιόρτασαν τα Κούλουμα με γεύμα από νηστήσιμα και χορό στην ταβέρνα του Θανάση Θέου.
Η Εθνική Επέτειος φέτος έπεσε Κυριακή. Έγινε στη εκκλησία της Παναγίας η Λειτουργία και η κατάθεση στεφανιών στο Ηρώων.

Όπως ανακοίνωσε η ο Σύλλογος της Αθήνας η ετήσια συνεστίαση που πραγματοποιείται στις αρχές του Απριλίου εφέτος λόγω του Πάσχα, θα γίνει τη Κυριακή 22 Απριλίου, στην Αγία Παρασκευή.

---//---
Πήγα και είδα ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, «Το τίμημα» του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ. Με πολύ καλούς ηθοποιούς και με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Νομίζω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανάμεσα στης δραστηριότητες που προγραμματίζει για τα μέλη του να συμπεριλάβει και την επίσκεψη στο «Θέατρο Ηλύσια» για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αξίζει πραγματικά.
Άλλωστε ο πρωταγωνιστής Γιώργος Μιχαλακόπουλος, είναι ένας από τους μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς. Το «Το τίμημα» είναι ένα σπουδαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ και η παράσταση είναι καταπληκτική. Το κυριότερο όμως για μας τους Γαρδικιώτες, είναι ότι ο Μιχαλακόπουλος είναι ο άντρας της δικιά μας Αθηνάς. Της Αθηνάς του Μπαρμπαγιάννη Καραγιάννη.
Ι.Ε.Κ.
---//---
Διαβάζουμε από τα site: www.lamiareport.gr και www.iefimerida.gr
«Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, την 20η Φεβρουαρίου, για υπόθεση που αφορούσε ανάθεση έργου το 2012. Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου τα λεφτά τα λεφτά πληρώθηκαν αλλά έργο δεν έγινε.
Σύμφωνα επίσης με την έδρα, στο ποινικό μητρώο του κ. Παπαευθυμίου υπάρχει άλλη μία καταδίκη με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι όποια από τις δύο τελεσιδικήσει πρώτη, θα πρέπει να εκτελεστεί. Εννοείται ότι ο Δήμαρχος Μακρακώμης έχει ασκήσει έφεση κατά και των δύο αποφάσεων και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
Ωστόσο στον ορίζοντα υπάρχει και τρίτο δικαστήριο το οποίο αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο. Αφορά κι αυτό έργο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν έγινε.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα η υπόθεση της περίεργης κλοπής των αρχείων του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2016. Ποιος και γιατί να θέλει να κλέψει χαρτιά χωρίς καμιά αξία; Ποιος και γιατί δεν ήθελε να υπάρχουν τα συγκεκριμένα αρχεία στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών;
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι στις 6 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται κι άλλη υπόθεση του Δήμου Μακρακώμης, που αφορά όμως πρώην Αντιδήμαρχο του κ. Παπαευθυμίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: