Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Οι ορειβάτες της Μακρακώμης στο Γαρδίκι

του Νικόλαου Βλαχάκη, (πρόεδρος Ε.Π-Ο.Σ. Μακρακώμης)
Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη στο χωρίο σας και τις μοναδικές ομορφιές του δεν μπορούν να περιγράφουν μέσα σε λίγες γραμμές. Η μοναδική φύση και η υπέροχη θέα του είναι ο λόγος που περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο στις δράσεις μας. Αυτή τη χρονιά επιλέξαμε να πεζοπορίσουμε και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στο Γαρδίκι Ομιλαίων και στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου Ομιλαία. 
Το μονοπάτι (στο οποίο συνέβαλλε και ο σύλλογός μας κατά τη διάνοιξη και σηματοδοσία του), θα ανεβαίναμε μέχρι τη θέση αεροδρόμιο και στη συνέχεια θα επιστρέφαμε προς το χωριό, κάνοντας ένα μικρό κύκλο. Πλην όμως, η μεγάλη χιονόστρωση του 15νθημέρου που προηγήθηκε, δημιούργησε δύσκολες συνθήκες και μας ανάγκασε πραγματοποιήσουμε μόνο την κοπή πίτας και μια μικρή βόλτα κατά μήκους του κεντρικού δρόμου, που διέρχεται από άκρη σε άκρη στο χιονοστόλιστο χωριό σας. Η παρέα μας που αποτελούνταν από μέλη και φίλους του Ελληνικου Πεζοπορικού-Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Π-Ο.Σ.) ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, μαζί με τις οικογένειές μας, αριθμούσε 27 άτομα. 
Γευτήκαμε και ευχαριστηθήκαμε τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα και το εξαιρετικό κρασί που παρέθεσε το Ξενοδοχείο και μέσα σε γιορταστικό κλίμα κόψαμε την πίτα μας. Όσο για το φλουρί, βρισκόταν στο κομμάτι της μικρής Μελίνας Δουμουλιάκα, ενώ η διεύθυνση του ξενοδοχείου κλήρωσε μια διανυκτέρευση για δύο άτομα με τυχερό, ξανά ένα παιδί, τον Γιώργο Λάμπρου. 
Από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η πεζοπορία που αναβλήθηκε μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε τότε θα έχουμε την ευκαιρία να σας γράψουμε σχετικά με την εμπειρία μας.
...........................
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Ε.Π-Ο.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ στην σελίδα: https://www.facebook.com/epos.makrakomis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: