Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Τα πανηγύρια του καλοκαιριού


Τα πανηγύρια του καλοκαιριού. Αφορμή για επιστροφή στο χωριό. Ανάγκη για να δούμε τον τόπο μας, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, να επισκεφτούμε τα μέρη που μεγαλώσαμε, που παίξαμε. Να ακούσουμε το κλαρίνο κάτω απ’ τον πλάτανο με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι πάνω απ’ τα έλατα του Κεφαλαριού


Των Αγίων Αποστόλων
Κυριακή 30 Ιουνίου, στην Κουτσούφλιανη. Μετά την λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, έγινε πανηγύρι και ο Σύλλογος Γαρδικιωτών της Λαμίας φρόντισε για τη μουσική με την παρουσία disc jockey.
........


Του Αι Λιός
Σάββατο 20 Ιουλίου, στο Παλιοχώρι. Έγινε λειτουργία που παρακολούθησαν κάτοικοι από όλη την περιοχή.
........

Της Αγίας Παρασκευής
Παρασκευή 26 Ιουλίου την ημέρα της γιορτής έγινε λειτουργία.
Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Σύλλογος της Λαμίας οργάνωσε με επιτυχία το 11ο «Αντάμωμα». Πολύς κόσμος, πολύ κέφι, γλέντι και χορός..
.......

Του Σωτήρος
Τρίτη 6 Αυγούστου. Στο μικρό εκκλησάκι στο δάσος της Οξυάς, σε υψόμετρο σχεδόν 1500 μ. Σταγιώτες, Γαρδικιώτες μαζευτήκαν κι άναψαν ένα κερί. Ο Παπά-Γιάννης τέλεσε τη θεία λειτουργία. Ακολούθησε αρτοκλασία κάτω από τις τεράστιες οξυές. 
........

Στο Γαρδίκι
Σάββατο 10 Αυγούστου. Η πλατεία του Αγίου Αθανάσιου πλημύρισε νεολαία. Το πανηγύρι το οργάνωσε ο Γιάννης Βασιλείου (ο νέος πρόεδρος) που έχει και την ταβέρνα στην πλατεία. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί.
........


Του Αγιου Φανουρίου
Τρίτη 27 Αυγούστου. Στα Πουγκάκια, στην είσοδο του χωριού έχει χτιστεί ένα μικρό εκκλησάκι-προσκυνητάρι αφιερωμένο στον Άγιο Φανούριο. Κάθε χρόνο γίνεται λειτουργία και μαζεύεται αρκετός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: