Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Hμερίδα του Συλλόγου Γαρδικιωτών


του Γιάννη Τσικριπή

Σε μια υψηλoύ επιπέδου επιστημονική ιατρική ημερίδα, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Γαρδικιωτών στο κτήριο της παλιάς Βουλής των Ελλήνων την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρεθέντες συγχωριανούς και φίλους να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες κι επιμελημένες παρουσιάσεις 7 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από το Γαρδίκι Ομιλαίων. 


Από το βήμα της ιστορική αίθουσας συνεδριάσεων της παλιάς Βουλής, εκεί όπου συζητήθηκαν τα σπουδαιότερα γεγονότα της νεότερης Ελλάδος και μέσα στην οποία προδιαγράφηκε η πορεία της χώρας μας από της συστάσεώς της, οι Γαρδικιώτες γιατροί ανέπτυξαν ο καθένας το θέμα του με σαφήνεια αποσπώντας τα καθολικά συγχαρητήρια των ακροατών. Οι γιατροί που μίλησαν κατά σειρά εισήγησης ήταν:


  • Βασίλης Ράγκος, στοματικός γναθοχειρουργός με θέμα «Γναθοπροσωπική χειρουργική»
  • Η ενδοκρινολόγος Πολυξένη Κουτιά με θέμα «Ενδοκρινολογικές παθήσεις-σακχαρώδης διαβήτης και διατροφή»
  • Ο αγγειοχειρούργος Ανέστης Παπανάγνος με θέμα «Αθηροσκλήρωση»
  • Ο πνευμονολόγος Μάνος Εμμανουήλ με θέμα «Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις στην υγεία μας»
  • Ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Τσικριπής Παναγιώτης με θέμα «Ηλιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας»
  • Η νευρολόγος Κούκου Αρετή με θέμα «Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και
  • Ο παθολόγος Τσιφτσής Νίκος με θέμα «Αρτηριακή υπέρταση»

Την εκδήλωση έκλεισε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της η διευθύντρια της παλιάς Βουλής κα Ε. Παπασπύρου η οποία ευγενώς προσέφερε στον Σύλλογο τη δυνατότητα χρήσης της αίθουσας αλλά και ξενάγησης των επισκεπτών στο μουσείο που στεγάζεται στο κτήριο .
Τιμητικές πλακέτες προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο στον ιερέα του χωριού πατέρα  Σπύρο Κορέλη, στον  δάσκαλο κ. Αλέκο Μαλούκο, στν δάσκαλο κ. Δημήτριο Γαρδίκη, στον πρόεδρο της κοινότητας κ. Ε. Σκαρμούτσο, στους γιατρούς που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις και στη διευθύντρια της παλιάς Βουλής.


Ευχή όλων η επανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που τιμούν τον τόπο μας και φανερώνουν τη δυνατότητα και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μέσα απ’ τη δραστηριότητα των επιστημόνων και των επαγγελματιών όλων των κλάδων για τους οποίους μπορούμε να είμαστε περήφανοι, ιδίως εάν αναλογιστούμε την αφετηρία μας και τις αντιξοότητες που χρειάστηκε να ξεπεράσει η προηγούμενη τουλάχιστον γενιά. 


Κλείνοντας εκφράζουμε την άποψη ότι θα ήταν χρήσιμο η παρουσίαση αυτή να επαναληφθεί στο χωριό μας το επόμενο καλοκαίρι. Συγχαρητήρια και πάλι στον Σύλλογο που είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: