Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χιονίζει στο χωριό


Το χιόνι στο χωριό ξεκίνησε από τη Τετάρτη το βράδυ (21 Δεκεμβρίου). Έριχνε όλο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης έφτασε στους 40-50εκ. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στο 0ο  C.  Ο δρόμος είχε κλείσει. Αλλά και στο κάμπο της Λαμίας από το πρωί της Πέμπτης και όλη τη μέρα έριχνε χιονόνερο. 


Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός. Το βράδυ της Πέμπτης στο χωριό η θερμοκρασία έπεσε στους -4ο C

-------


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η κατασκευή του οδικού άξονα Παλαιοχώρι-Πουγκάκια-Ράχες Τυμφρηστού (είσοδο σήραγγας). Ήταν εδώ και χρόνια έτοιμα των κατοίκων της περιοχής μας να μπορέσουν τα χωριά μας να επικοινωνούν απευθείας με την Ευρυτανία. Για πρώτη φορά το θέμα έθεσε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1975 ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοχωριού Κώστας Παπαναγιώτου, ένας από τους πιο δραστήριους κοινοτικούς άρχοντες της περιοχής μας. Από τότε το θέμα επανέρχονταν σε κάθε συνάντηση των κατοίκων με τον Νομάρχη και με τους βουλευτές αλλά δεν προχωρούσε. Όπως λοιπόν μας ενημέρωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίκας και διαβάσαμε στο «Φωνογράφο». Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση του Γιάννη Κατσίκα και με την υποστήριξη του Ταξιάρχη Σκλαπάνη Περιφερειακού Σύμβουλου Ευρυτανίας, η κατασκευή αυτού του έργου. Ελπίζουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στη γρήγορη πραγματοποίηση κι ευχαριστούμε τους δυο περιφερειακούς συμβούλους για τη βοήθεια που προσέφεραν.



Διαβάσαμε από τη εφημερίδα του Συλλόγου και σας τα μεταδίδουμε.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι στο χωριό μας θα τοποθετηθούν Ταχυδρομικές Θυρίδες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Επίσης διατέθηκε στο Σύλλογο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια αίθουσα από το σχολείο μας, η οποία θα εξοπλιστεί κατάλληλα και θα είναι διαθέσιμη για εκδηλώσεις. Εκείνο που μας προκαλεί απορία είναι η πρόθεση του Συλλόγου για τη «…λειτουργία εντευκτηρίου του Συλλόγου στη Πλατεία του Σταυρού»! Δηλαδή εκτός από την αίθουσα του σχολείου ο Σύλλογος θα αποκτήσει κι άλλη αίθουσα; Θα θέλαμε μια διευκρίνιση γι αυτό το θέμα. Τελειώνουμε με ευχάριστα νέα: το ξενοδοχείο προχωράει και το όνομα αυτού «ΟΜΙΛΑΙΑ». Μπράβο Νίκο!!!
Και για τη πνευματική ανάταση των συμπατριωτών μας, θα κλείσουμε όπως κάθε φορά που έχουμε νέα από την εφημερίδα, με ποίηση!

Οι κακοτράχαλοι καιροί των παιδικών μου χρόνων
μου δίδαξαν την τακτική προσωπικών αγώνων
προσθέτω και την προτροπή «στα πόδια σου στηρίξου»
που ο πατέρας είχε πει: «αν έχεις νύχια ξύσου»

Απόσπασμα από το «Μάχες με το χρόνο» του ποιητή Παναγ. Κ. Καραμούντζου
(Καλά… έχουμε τρελαθεί με τις ποιητικές επιλογές του Συλλόγου μας! Και που να δείτε στο ημερολόγιο τι γίνεται. Επικολυρικό ολοκαύτωμα)

1 σχόλιο:

Ridi είπε...

Μήπως γίνεται μια φορά το μήνα να δημοσιεύεται ποιήματα από το σύλλογο? Μας φτιάχνουν τη διάθεση. Βλέπω από την εφημερίδα ότι για κάθε τι που γίνεται υπάρχει ανάλογο ποίημα. Σαν παραγγελιά εγώ θα ήθελα αν υπάρχει κανένα για τη Τρόικα?