Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο όνειρο!


Ώρα 1:30 το πρωί της Δευτέρας 26/12/2011 και στο χωριό όπως μας πληροφόρησε ο φίλος μας Γιώργος Τζάνης χιονίζει για τα καλά. Ο δρόμος έχει καλυφτεί από το χιόνι, αλλά προς το παρών δεν υπάρχει πρόβλημα. Η θερμοκρασία το βράδυ παραμένει σταθερά στο -4ο C


Όμορφα Ρουμελιώτικα Χριστούγεννα. Ο δρόμος από τη Σπερχειάδα είναι ανοιχτός από προχθές την Παρασκευή. Το Σάββατο ο Δημήτρης Κοντακτσής άνοιξε το δρόμο προς Στάγια, μέχρι το Κυριακοχώρι. Επίσης εκχιονιστικό  μηχάνημα που ήρθε από Αρτοτίνα άνοιξε το δρομο από Γραμμένη Οξυά μέχρι την Μπαρτσετσόραχη.


Ανοιχτός είναι και ο δρόμος για Παλιοχώρι και Πουγκάκια. Αρκετός κόσμος έχει ανέβει αλλά κάθονται γύρω απ’ το τζάκι στα σπίτια. Ελάχιστοι είναι αυτοί που συναντάς στα μαγαζία του χωριού. O Σύλλογος της Λαμίας για μιά ακόμη φορά κατασκεύασε τη Φάτνη στην είσοδο του χωριού μας, ενώ ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μ' έναν Άγιο Βασίλη στήθηκαν στη πλατεία του Σταυρού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι καμπάνες τις Παναγίας χτύπησαν τα ξημερώματα για την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία. 
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!


Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τζάνη
1. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία του Σταυρού.
2. Άποψη του χωριού από το Ξενώνα του Ντούβλη.
3. Η πλατεία της Παναγίας χιονισμένη.
4. Η πλατεία του Αγίου Αθανασίου χιονισμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: