Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το ξενοδοχείο ανέβασε τις αξίες;


Φαντάζομαι ότι στους περισσότερους Γαρδικώτες ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ με την εισφορά για τα ακίνητα. Κι ο λογαριασμός ήταν τσουχτερός. Έχοντας ως αντικειμενική αξία 600 €, οι Γαρδικιώτες κλήθηκαν να πληρώσουν αρκετά χρήματα για τα πατρογονικά τους σπίτια. Το χωριό μας δηλ. αξίζει περισσότερο από κάθε άλλο χωρίο στη Φθιώτιδα. Γι' αυτό το λόγο, ο Σύλλογος Γαρδικιωτών της Λαμίας έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εκφράζοντας τα παράπονα των κατοίκων για το μέτρο αυτό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών

 
Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη διαπιστώσαµε ότι το Υπουργείο σας προέβηκε πρόσφατα σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών όλων των ορεινών οικισµών του Ν. Φθιώτιδας µε συνέπεια τον τριπλασιασµό της αντικειμενικής τους αξίας (τιµή ζώνης). Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου έγινε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, δηλαδή χωρίς συνολική αντιμετώπιση όλων των περιοχών και ιδιαίτερα των οικισµών και πόλεων που είχαν σχέδιο.
Αποτέλεσµα των παραπάνω είναι να θιγούν άµεσα όλοι οι ορεινοί φθίνοντες και στάσιμοι οικισµοί  µε αξία ζώνης ΕΝΙΑΙΑ στην τιµή των 600 €, όταν οι αντίστοιχες πρωτεύουσες των ∆ήµων παραµένουν στα 500 € περίπου. (π.χ. Υπάτη 550€ µε Πύργος – ∆άφνη Υπάτης 600€, Μακρακώµη 500€ µε Τσούκα, Γιαννιτσού,
ΓΑΡΔΙΚΙ ΟΜΙΛΑΙΩΝ 600 , Αγ. Γεώργιος 500€ µε Μ. Κάψη, Νεοχώρι 600€). Αποτέλεσµα των παραπάνω οι οικισµοί αυτοί με υπερήλικες κατοίκους συνταξιούχους των 340 € που αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα των ορεινών και απομακρυσμενων περιοχών, που σηµειωτέον διαθέτουν στην πλειοψηφία τους πεπαλαιωµένες οικίες καλούνται: Να πληρώσουν φόρο ακινήτων µεγαλύτερο των αντίστοιχων πρωτευουσών των ∆ήµων και παραπλήσιο ή ισάξιο µε το ∆ήµο Λαµίας, δηλαδή 4€ που έχουν και ορισµένα τµήµατα του Σχ. Πόλεως Λαµίας και 5€ που έχει το κέντρο. Συγχρόνως υπάρχει Α∆ΙΚΗ ισοπέδωση λόγω της ευρύτητας κλίµακας των ορίων 0-500€, 500€-1000€, 1000€-1500€, που δηµιουργεί άνιση µεταχείριση. Εποµένως θα δηµιουργηθεί αντικίνητρο για την οικοδόµηση και τη διατήρηση οικιών, λόγω του µεγάλου και ΙΣΟΒΙΟΥ τελικώς ετήσιου κόστους.
Σας παρακαλούµε, µέχρι τη συνολική και τη δίκαιη αντιµετώπιση όλων των αξιών ανά Νοµό, να ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ άµεσα τις νέες καθορισθείσες αντικειµενικές αξίες των οικισµών αυτών και την επαναφορά τους στα προηγούµενα επίπεδα.
                                     To
Δ. Σ. του Συλλόγου Λαμίας

Άριστα έκανε ο Σύλλογος και μπράβο του. Όπως μας ενημέρωσε, περιμένουν την απάντηση του υπουργού. Ας ελπίσουμε ότι θα εισακουσθεί και θα μειωθεί η υπερβολική εισφορά.
Θέλουμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι στο ξενοδοχείο έχουν ξεκινήσει εργασίες και με το ρυθμό που προχωρούν, αν όχι τα Χριστούγεννα, το Ιανουάριο θα είναι έτοιμο! Πόρτες, παράθυρα, ασανσέρ, αλλά μάθαμε ότι παραγγέλθηκαν και κρεβάτια, έπιπλα, τηλεοράσεις κλπ Είναι το καλύτερο νέο για το 2011! Μπράβο στο Νίκο Βασιλείου που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατάφερε να τις ξεπεράσει. Και θέλουμε στα εγκαίνια να κάνουμε ένα γλέντι τρικούβερτο.

 
ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟΈγινε κι αυτό! Ο φίλος και συνεργάτης μας Γιάννης Κορέλης δημιούργησε δυο αφίσες μεγάλου μεγέθους για το χωριό μας και με το πρόγραμμα του ΟΤΕ «Business Live», αυτές εμφανίστηκαν στο Λονδίνο σε ειδικό φωτεινό πλαίσιο δίπλα στον Τάμεση. Λέτε γι' αυτό να ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες στο χωριό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: