Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού


Η Κουτσούφλιανη, αυτός ο γεμάτος ζωή οικισμός του Γαρδικιού, έχει πανηγύρι κάθε χρόνο των Αγίων Αποστόλων. Γιορτάζει η μικρή όμορφη εκκλησιά τους, και μετά τη λειτουργία μαζεύονται εκεί, δίπλα, στο προαύλιο και στήνουν το γλέντι. Παλιά με τους ήχους του κλαρίνου των Μπαλαγιαναίων και των Μποτσαίων χάλαγε ο κόσμος. Μαζεύονταν κόσμος από το Γαρδίκι, από τη Λευκάδα και κάτω απ’ τον ίσκιο των πελώριων δέντρων ξεφάντωναν. 


Έτσι και φέτος το Σάββατο 30 Ιουνίου, στήσανε το χορό με πολύ κέφι κι ενθουσιασμό. Οι καιροί όμως άλλαξαν και δεν υπάρχουν πια τοπικοί οργανοπαίχτες. Φρόντισε ο Σύλλογος Γαρδικιωτών Λαμίας και με έξοδά του τη μουσική επιμελήθηκε Disc Jockey (μουσικός επιμελητής σε ελεύθερη μετάφραση). Γέροι και νέοι μέχρι το απόγευμα γλέντησαν, ευχόμενοι υγεία και δίνοντας ραντεβού του χρόνου, στο χοροστάσι της εκκλησίας.

-----------------


Από τις πιο ευχάριστες στιγμές στο χωριό μας πέρασε ο Γιώργος Αντωνετσής τη προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Περπάτησε μαζί με το Μπάμπη Πρωτοπαπά, στον Αγίο Κωσταντίνο.


 Εκεί ο Μπάμπης έχει τα πρόβατά του. Απ’ τους τελευταίους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους. Στιγμές όμορφες που τις έστειλε για να τις ανεβάσουμε στο blog μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: