Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Υγεία το ύψιστο αγαθό #2


του Παναγιώτη Τσικριπή

Την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ. στο δημοτικό σχολείο Γαρδικίου πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα ιατρική ημερίδα στην οποία Γαρδικιώτες ιατροί ανέπτυξαν ιατρικά θέματα, ο καθένας της ειδικότητάς του. Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού σχολείου και παρουσία των τοπικών αρχών την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου των απανταχού Γαρδικιωτών στρατηγός κ. Αθ.Νικολοδήμος προσφωνώντας τους παρευρισκόμενους και αναλύοντας τους σκοπούς της εκδήλωσης.

Με πρώτο ομιλητή τον επίκουρο καθ. της Γναθοχειρουργικής κ. Β. Ράγκο, δεύτερο τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο κ. Π. Τσικριπή, τρίτο τον Καρδιολόγο κ. Γ. Παπανάγνου ξεκίνησαν οι εισηγήσεις  για να συνεχιστούν με την Περιοδοντολόγο κ. Β.Παπαστάμου, τον Παιδίατρο κ. Δ. Αλ Χιλί Ραάντ και την Οδοντοτεχνίτη κ. Β. Ρίζου.

Οι περίπου 140 παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές αφού τα θέματα που εθίγησαν αφορούσαν ιατρικά περιστατικά που μπορεί να τύχουν στην καθημερινότητα.
Η ημερίδα έκλεισε με την απονομή αναμνηστικής  πλακέτας στους συμμετέχοντες ιατρούς και στον Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου. Ένα λουκούμι και λίγο τσίπουρο στην έξοδο έδωσε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και χαιρετισμών.

Ας σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι ιατροί προσεφέρθησαν να εξετάσουν αφιλοκερδώς όποιον είχε κάποιο σχετικό πρόβλημα ενώ η Παθολόγος κ. Μ. Καραμήτρου προσεφέρθει να εξετάσει επί τριημέρου περιστατικά στο αγροτικό ιατρείο του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: