Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το 4ο Αντάμωμα των Γαρδικιωτών


Ήταν το τέταρτο πανηγύρι-αντάμωμα που έγινε κάτω από τα έλατα στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 29 Ιουλίου. Οργανώθηκε από το Λαμιώτικο Σύλλογο Γαρδικιωτών, και όπως και τις προηγούμενες χρονιές είχε επιτυχία. 


Κόσμος άρχισε να καταφθάνει από το πρωί για τη λειτουργία που τέλεσε ο παπά-Σπύρος στο μικρό ξωκλήσι. Λίγοι χώρεσαν μέσα, οι περισσότεροι κάθισαν έξω. Γαρδικιώτες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά κι φίλοι μας από τα γύρω χωριά κατέφθαναν με τα αυτοκίνητά τους. 


Με το τέλος της λειτουργίας οι Γαρδικιώτες με τους φίλους τους κατευθύνθηκαν κάτω από τα πανύψηλα έλατα. Υπήρχαν αρκετά τραπέζια και καρέκλες για να βολεύεται καλύτερα ο κόσμος. Πολλοί όμως ήταν αυτοί που προτίμησαν να καθίσουν σταυροπόδι στη γη. Ο Σύλλογος προσέφερε λουκούμι και τσίπουρο. Στη άκρη του δρόμου λίγο πριν φτάσουμε στην εκκλησίας έχει κατασκευαστεί ένα καλαίσθητο κιόσκι-ψησταριά. Από κει όποιος ήθελε έπαιρνε σουβλάκια και αναψυκτικά.


Ο Σύλλογος της Λαμίας φρόντισε για το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης αφού με έξοδα του έφερε την παραδοσιακή ορχήστρα των αδελφών Χονδραλή και του Παναγιώτη Πετεινού. Με το χορευτικό συγκρότημα των Λαμιωτών –όπως κάθε χρόνο- και με τους ήχους του κλαρίνου ξεκίνησε ο χορός. Ο χορός κράτησε μέχρι το απόγευμα. Ήταν άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση του Λαμιώτικου Συλλόγου μας.


Στο πανηγύρι ήταν ο πρόεδρος του Δ.Δ. Γαρδικίου, οι δυο πρόεδροι των Συλλόγων Γαρδικιωτών Θανάσης Νικολοδημός της Αθήνας και Κώστας. Χριστόπουλος της Λαμίας. Επίσης ήρθε ο Αντιπεριφεριάρχης Θωμάς Στάικος και Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίκας.


Τελειώνοντας έχουμε να κάνουμε μόνο μια παρατήρηση για του χρόνου: ο Σύλλογος να απαγορεύσει τη κάθοδο των αυτοκινήτων μέχρι την είσοδο της εκκλησίας. Εμποδίζουν τους πανηγυριστές και γεμίζουν την ατμόσφαιρα σκόνη.

 Οι φωτογραφίες είναι του Νομ. Συμβούλου Γιάννη Κατσίκα που ανέβασε στη σελίδα του Γαρδικιού στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: