Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε ο παπά-Σπύρος Κουρέλης

Τον αποχαιρέτησαν όλοι. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γαρδικιωτών της Αθήνας και της Λαμίας. Ιερείς από όλα τα γύρω χωρία, από τη Λευκάδα, τα Πουγκάκια, τα Κανάλια, το Παλιοχώρι, τη Σπερχειάδα κ.α. Και βέβαια όλο το χωριό μας, ήταν εκεί. Μαζί και οι Σταγιώτες που εδώ και χρόνια ήταν και γι αυτούς ο ιερέας της ενορίας τους.
Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, στις 13 Νοεμβρίου 1978, λειτούργησε για πρώτη φορά στο Γαρδίκι, νέος τότε, ο παπά-Σπύρος. Και η μοίρα το ‘φερε την ίδια ακριβώς μέρα να φύγει από κοντά μας.
Πολύ μικρή φάνηκε η εκκλησία για τον κόσμο που βρέθηκε στη Κουτσούφλιανη. Κατήφεια και θλίψη για τον άνθρωπο που μας συνόδευσε σ’ όλες της εκδηλώσεις της ζωής μας. Σε χαρές και σε λύπες ήταν κοντά μας. Από μέρους των όλων των Γαρδικιωτών μίλησαν, ο πρόεδρος των Γαρδικιωτών της Αθήνας Θανάσης Νικολοδήμος και ο δάσκαλος Βασίλης Μαλούκος, που για χρόνια συνεργάστηκαν στο εκκλησιαστικό συμβούλιο με άριστα αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά εκθείασαν το έργο του και τη προσφορά του σ’ όλη τη περιοχή. Και τον ευχαρίστησαν.
Απαρηγόρητη η γυναίκα του, που τον συντρόφευε τόσα χρόνια με αγάπη. Και δίπλα της τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Σ’ όλη την οικογένεια του αγαπημένου μας παπά-Σπύρου για άλλη μια φορά εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας.
Φωτογραφία-πληροφορίες: Τάσος Ζαχαριώτης




Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στους κατοίκους του χωριού μας και σ’ όλους τους  Γαρδικιώτες. Ο παπάς του χωριού μας, ο αγαπητός μας παπά-Σπύρος, πέθανε. Βρίσκονταν στο σπίτι του στη Κουτσούφλιανη, κι ενώ ανάρρωνε, ύστερα από μια επέμβαση που είχε κάνει. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή στις 4:30 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα (12/11/2012). Στο χωριό οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν πένθιμα. Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη (13/11/2012) στις 2:00 το μεσημέρι στο όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα και Προφήτη Ηλία στη Κουτσούφλιανη, κοντα στο σπίτι του, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου.
Για περισσότερο από 35 χρόνια ήταν ο πνευματικός πατέρας όλων μας. Ακόμη και συνταξιούχος συνέχισε να λειτουργεί ανελλιπώς και να προσφέρει τις υπηρεσίες στο ποίμνιό του. Σοβαρός, ευγενής, υπόδειγμα εντιμότητας και καλοσύνης, πραγματικά ένας άξιος λευίτης. Το blog μας συλλυπείται θερμά τη γυναίκα του και τα παιδιά του. 

2 σχόλια:

Ridi είπε...

Θλιβερή είδηση. Και τώρα τι γίνεται???? Χωρίς παπά χωριό δεν υπάρχει.

GALINOS είπε...

Ο παπα Σπύρος ήταν ένα κομμάτι του χωριού.
Τον γνώρισα το 1987, οταν γνώρισα και το Γαρδίκι.
Από τότε, κάθε χρόνο, ειμασταν ¨μαζί¨ όλο τον 15αύγουστο, στις Παρακλήσεις..Θα τον θυμάμαι με το αινιγματικο, καλόκαρδο χαμόγελό του πάντα..Ελαφρύ το χώμα, παπα-Σπύρο, και καλή Ανάσταση..