Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Βροχή, κρύο, ομίχλη. Το τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου ήταν χειμωνιάτικο. Ανέβηκε κόσμος στο χωριό. Άναψαν τζάκια και καλοριφέρ. Επιτέλους! με χαρά είδαμε το νέο όμορφο site του ξενοδοχείου ΟΜΙΛΑΙΑ. Παρουσιάζει όμορφα τους χώρους και τις υπηρεσίες. Η διεύθυνση είναι  http://www.omilaia.gr. Ίσως στο λογότυπο του ξενοδοχείου θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο έλατος, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου και timing. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και νέο εισαγόμενο hobby στο χωριό, αυτό του συλλέκτη μυκήτων… Για άλλη μια φορά το free WiFi του χωριού μας ήταν ανύπαρκτο. Σε ποιον να κάνουμε τα παράπονά μας; Με χρήματα των δημοτών –δηλ. όλων μας, που πληρώνουμε τους φόρους- χρηματοδοτήθηκε, αλλά μάλλον έγινε άρπα-κόλα. Ελπίζουμε να διορθωθεί. Οι νεανικές παρέες αντάμωναν για καφέ και ποτό στο ξενοδοχείο, τους μεγαλύτερους τους εύρισκες για φαγητό στον Θέο και στον Βασιλείου. Την Τρίτη με πολύ βροχή και κρύο έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών στο Ηρώον από τον πρόεδρο της Κοινότητας. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο κ. Ι. Μενάγιας που κατάθεσε και το στεφάνι.
Φωτογραφία από το gardikiomilaion.blogspot.gr
----//----


ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ
Έγινε στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Σπερχειάδας, η «1η Έκθεση Προϊόντων και Δράσεων: ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ 2014». Διήρκεσε από 20 έως 24 Οκτωβρίου. Οι παραγωγοί της περιοχής μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους: όσπρια, κάστανα, διάφορα βότανα και αρωματικά φυτά, καρύδια, τσίπουρο, κρασί, ζυμαρικά, ακτινίδια, γλυκά κουταλιού, σπιτικά λικέρ. Επίσης συμμετείχαν  επιχειρηματίες του τόπου μας με είδη ζαχαροπλαστικής, κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά  προϊόντα, καθώς και άλλες δραστηριότητες όπως  ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά προϊόντα. Είχαν στηθεί κιόσκια με τα προϊόντα και μικρά περίπτερα. Ήταν μια καλή ιδέα του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Κατσίκα, σαν προσπάθεια για την ανάδειξή των προϊόντων της περιοχής, κι ένα πρώτο βήμα για την μετατροπή του γνωστού Σπερχειαδίτικου παζαριού σε μια σύγχρονη παρουσίαση/προσφορά της Φθιωτικής παραγωγής.
Από το Γαρδίκι, συμμετείχαν και οι δυο σύλλογοι –Αθηνών και Λαμίας- σ’ ένα κοινό περίπτερο που υπήρχε για όλους τους Συλλόγους. 
Ας ελπίσουμε του χρόνου να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε εκθέτες και προσέλευση.

(Τα Νέα της Φθιώτιδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: